Ілюстрація / REUTERS

Глава парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія заявляє, що при можливій амністії бойовиків на Донбасі не будуть здані інтереси України.

Про це на Главреді пише Олег Жданов, військовий експерт, полковник запасу.

"Але про таємні домовленості Володимира Зеленського та Володимира Путіна про обмін ми дізнаємося тільки з різних джерел інформації. І що там відбувається реально і в чому Зеленський поступається, отримуючи згоду на обмін незаконно утримуваних громадян, ми можемо тільки здогадуватися.

Відео дня

Читайте такожАрахамія відповів на вимогу Росії звільнити бойовиків

Адже Путін ніколи не піде на змову, не маючи від неї політичних преференцій. А з тих заяв про мир з Україною, якими Путін розкидався у Владивостоці, виходить, що єдине, що зараз може запропонувати Путіну Зеленський – це суверенітет непідконтрольних територій. І цей суверенітет для Путіна – в особливому статусі Донбасу і законі про амністію для бойовиків.

Нагадаю, що в серпні 2015 року Петро Порошенко вже намагався запровадити особливий статус на Донбасі. Зараз, маючи таку більшість, яка є у Зеленського, проголосувати за амністію і особливий статус буде не важко. Багато для цього не треба, адже у Зеленського вже є 254 голоси "за" у Верховній Раді. І назвуть це шляхом до миру, бо саме такою ціною ми його отримаємо.

А завтра глави "республік" вже приїдуть у Верховну Раду з правом вето на всі рішення держави Україна. І фактично, двоє мультяшних клоунів будуть вирішувати, що нам можна приймати, а що – ні. Це якраз те, чого добивається Путін Мінськими угодами.

Сумно, що нас зараз заганяють у віраж на 180 градусів після невеликого розгону. Адже зараз у Путіна є всі шанси повернути Україну під своє крило. І тоді до союзної держави – Україна-Росія-Білорусь – рукою подати. І це теж мрія Путіна. Все ж сподіваюся, що нездійсненна. Адже слід пам'ятати, що непопулярні закони раніше завжди викликали опір і людей. Адже від любові до ненависті – один крок", - пише експерт.