Дмитро Пєсков / REUTERS

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати публікацію стенограми телефонної розмови президентів США й України Дональда Трампа і Володимира Зеленського, бо «це внутрішня справа двох країн» і таке «нечасто зустрічається в дипломатичній міждержавній практиці».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав журналістам.

Читайте такожКремль: Домовлятися про розміщення на Донбасі миротворців необхідно з представниками «ЛДНР»

Відео дня

На запитання, як у Кремлі ставляться до публікації цієї стенограми, Пєсков відповів: «Нічого не коментуватиму з цього приводу».

«Це винятково внутрішня справа США і України, тим паче, якщо це сталося за взаємною домовленістю - ця публікація. Загалом треба визнати, що, звичайно, публікація повного запису розмови, чи то телефонна розмова чи особиста розмова, це нечасто зустрічається в дипломатичній міждержавній практиці, принаймні, нечасто траплялося досі», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського. Згідно зі стенограмою, оприлюдненою на сайті Білого дому, розмова була розсекречена після розпорядження Трампа від 24 вересня. Розмова відбулася 24 липня і тривала 30 хвилин - з 9.03 до 9.33 за Вашингтоном (з 16.03 до 16.33 за Києвом).