Геращенко розповіла про закриту зустріч / фото УНІАН

Нардеп від фракції ЄС Ірина Геращенко розповіла про зустріч президента України Володимира Зеленського з керівниками фракцій парламенту 2 жовтня з приводу "формули Штайнмаєра".

Як написала вона на своїй сторінці у Facebook, зустріч з гарантом була закритою і тривала близько 40 хвилин.

Читайте такожУ Росії розповіли про підписання "формули Штайнмаєра" на окремих аркушах

Відео дня

"Безумовно, це важлива розмова, але недостатня для зняття усіх питань. Мої враження і відчуття, що Зеленський щиро хоче миру. Але так само щиро й трохи наївно вірить, що йому вдасться переграти Путіна. Ми ж бачимо в цих кремлівських формулах пастки для України. Ми відверто говорили про це на зустрічі", - йдеться у повідомленні Геращенко.

Вона додала, що ЄС і "Голос" звернулися до Зеленського з ініціативою про зустріч з фракціями. Також у парламент запросили міністра закордонних справ Вадима Пристайка і начальника Генерального штабу Руслана Хомчака.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану «формулу Штайнмайера».

«Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра», - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної «червоної лінії».

«Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої», - підкреслив Зеленський, наголосивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський наголосив, що питання виведення російських військових з окупованого Донбасу має обговорюватися у «нормандському форматі».