Ситуація навколо телефонної розмови Трампа і Зеленського шкодить Україні / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вважає, що ситуація навколо телефонної розмови президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського шкодить Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевічсом у Києві.

Пристайко заявив: "Найменше, чого ми би хотіли у ситуації, коли у нас є війна з Росією, надзвичайно складні переговори, коли у нас стільки багато проблем - це бути втягнутими внутрішню політику Сполучених Штатів напередодні їх виборів".

Відео дня

Голова МЗС України зазначив, що Зеленський сказав Трампу, що особисто для себе вважає втручання у вибори "найбільшою загрозою" і що "цього не допускає і не може уявити, щоб хтось з українців втручався в чужі вибори" в інших країнах, тим більше у США.

"Це дійсно шкодить нам. Ми намагаємося пояснити про те, що розслідування, які мають вестися і по Burisma і по інших компаніях, - вони мають відбуватися без втручання уряду. Вони мають бути справедливими", - заявив Пристайко.

Читайте такожРябошапка: ГПУ проводить аудит справи компанії, пов'язаної з сином Байдена

Як повідомляв УНІАН, у ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови, де йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена.

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа про відмивання коштів на суму понад 33 млн доларів при купівлі групи компаній херсонської "нафтоперевалки", до якої було залучено компанії Wirelogic Technology AS, Digitex Organisation LLP, а також компанію екс-міністра екології, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited. У 2014 році членом ради директорів Burisma став син екс-віце-президента США Хантер Байден. У НАБУ наголошують, що детективи у цій справі розслідують події лише за період 2010-2012 років.