Президент доручив вжити заходів щодо створення умов для переходу через річку Сіверський Донець та покращення умов роботи КПВВ / facebook.com/mvs.gov.ua

Президент України доручив уряду опрацювати питання щодо спрощення в’їзду осіб та переміщення товарів на тимчасово окуповані території Донбасу.

Про це йдеться в Указі президента №738/2019 від 7 жовтня. Текст документа оприлюднено на сайті глави держави.

Читайте такожУ "Слузі народу" пояснили необхідність проведення виборів на Донбасі

Відео дня

Зокрема, уряду доручено невідкладно вжити заходів щодо «опрацювання питання стосовно спрощення в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів із таких територій, а також організації надання на контрольних пунктах в’їзду/виїзду, на яких здійснюються заходи контролю в’їзду/виїзду осіб, транспортних засобів та товарів, які переміщуються на тимчасово окуповані території та з таких територій, медичної допомоги, допомоги у пересуванні особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення;».

Крім того, уряд має вжити заходів щодо чіткого унормування питань облаштування, утримання та функціонування КПВВ на лінії розмежування, «опрацювавши питання щодо доцільності здійснення функцій з облаштування, утримання та обслуговування таких контрольних пунктів в’їзду/виїзду визначеним центральним органом виконавчої влади».

Цим же указом президент доручив невідкладно вжити заходів з відновлення до 27 листопада зруйнованого мосту через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області, а також з облаштуванням контрольного пункту в’їзду/виїзду "Станиця Луганська".

Раніше повідомлялось, що у Станиці Луганській між контрольним пунктом в'їзду-виїзду та мостом змонтують дві автобусних зупинки.