Пристайко: цей обмін значно більш складний / фото УНІАН

Процес чергового обміну утримуваними особами між Росією і Україною перебуває на вирішальній стадії, планується обміняти три групи людей.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У цих процесах кожне сказане слово завжди може зіграти драматичну роль. І я просто намагаюся не говорити ні про дати, ні про кількість осіб для обміну, ніяких не давати даних. Тому що дійсно доля кожної конкретної людини, яка сидить за гратами, може вирішитися просто неуважно сказаним словом. Саме тому я хочу сказати, що цей процес знаходиться на вирішальній стадії. Але ні скільки людей, ні дати, вибачте, я не можу вам сказати», - зазначив він.

Читайте такожЗеленський розповів, за яких умов та коли пройде наступний обмін з Росією

На уточнювальне запитання, про яких саме полонених йде мова, міністр відповів, що планується обміняти три групи людей.

«Цей обмін значно більш складний, і він складається з декількох груп людей. Серед них є групи всі і навіть ще одна група є теж там. Скажімо так, три групи людей, які ми хочемо обміняти», - зауважив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, в рамках якого в Україну повернулися 35 громадян, в тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.