Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявляють, що говорити про проведення саміту в «нормандському форматі» до кінця року передчасно.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ми дуже уважно відстежуємо ситуацію. Безперечно, будь-які повідомлення про те, що розведення сил зривається, викликає глибоку стурбованість. Ми сподіваємося, що, попри труднощі, процес буде завершено, фіналізовано», - заявив Пєсков.

Відео дня

Читайте такожРозведення сил в Петрівському завершить виконання умов для зустрічі "нормандської четвірки" - Пристайко

Він зазначив, що позиція президента РФ Володимира Путіна щодо «нормандського формату» «є незмінною, послідовною і гранично зрозумілою».

«Росія і президент Путін виступає за продовження роботи в «нормандському форматі», хоче якомога швидше провести саміт у «нормандському форматі». Разом з тим, вважає, що цей саміт має бути добре підготовлений для забезпечення відповідної результативності», - сказав Пєсков.

«Поки що передчасно говорити. Поки що, як і раніше, дуже багато питань залишається на порядку денному», - зазначив він, відповідаючи на питання про те, чи бачать у Кремлі шанси провести саміт до кінця року.

На запитання УНІАН, що має міститися в документі за підсумками саміту, Пєсков відповів: «Не можу сказати. Ведеться така дискретна підготовча робота. Було б неправильно вести її в публічному режимі, це не сприяло б процесу підготовки і якнайшвидшому проведенню зустрічі».

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що до зустрічі «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція і РФ) може бути підготовлено документ, який лідери країн повинні погодити.

Пристайко заявив, що Росія не висуває нових вимог для проведення зустрічі лідерів «нормандського формату». За його словами, «є вимога щодо підготовки документа, який лідери розглянуть «на зустрічі в «нормандському форматі».

Як сказав керівник МЗС, у вересні було лише дві вимоги: визнання «формули Штайнмаєра» і розведення на трьох ділянках - у Станиці Луганській, Золотому і Петровському. Пристайко зазначив, що «ми завершуємо зараз третю ділянку».

«Російська сторона зараз почала говорити про документ, який сторони мають узгодити, щоб лідери з ним працювали. Цієї вимоги не було, хоча, загалом, якщо це документ, який буде за результатами зустрічі, це можна підготувати, щоб дійсно лідери не сиділи і на чистому листі не починали писати результат», - сказав міністр.

Він знову заявив, що українська сторона готова до цієї зустрічі.

«Сподіваємось, що, якщо не буде обстрілів з того боку, то ми зможемо відрахувати сім днів і почати розведення в зоні відведення Петрівське», - зазначив Пристайко.