Корнієнко переконаний, що нової "Сребрениці" в ОРДЛО не буде / Фото УНІАН

У "Слузі народу" заявляють, що на окупованій частині Донбасу після деокупації не буде ніякої нової "Сребрениці", як про це сказав президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомив голова партії Олександр Корнієнко, передає Ліга.

Корнієнко наголосив, що говорячи про Сребреницю, слід зазначати причину різанини - етнорелігійні фактори.

Відео дня

"У нас же в Україні один народ - український. Він говорить різними мовами і діалектами, але це один український народ. У більшості (випадків, - ред.) це одна віра або її відсутність. Ми чітко знаємо, ким ця ситуація інспірована, як вона виникла на Донбасі, і тому тут не може бути таких порівнянь", - сказав глава СП.

Читайте такожООС: РФ не виконує зобов'язання щодо припинення вогню на Донбасі, двох українських військових поранено

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі лідерів "нормандського формату" наполягав на відновленні контролю над Україною кордоном на Донбасі і повернеться до цього питання на наступному саміті через 4 місяці.

Довідка.Різанина в Сребрениці - один з наймасштабніших військових злочинів, вчинений в ході Боснійської війни 13-22 липня 1995 року. Боснійські серби спланували і здійснили масове вбивство близько 8000 боснійських мусульман чоловічої статі у віці від 12 до 77 років. Різанина була здійснена в районі міста Сребрениця після його захоплення військом Республіки Сербської під командуванням генерала Ратко Младіча при співучасті воєнізованого формування "Скорпіони" під контролем Міністерства внутрішніх справ Сербії. В кінці лютого 2007 року Міжнародний суд визнав різанину в Сребрениці геноцидом.