Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін лякає кривавими наслідками, якщо Україна отримає контроль над кордоном між Росією і тимчасово непідконтрольною територією Донецької і Луганської областей.

Таку думку він висловив на засіданні Ради РФ з прав людини, передає ТАСС.

"Українська сторона весь час ставить питання: "дайте нам можливість закрити кордон військами". Ну, я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде, от і все... Ми ж бачили, як президент Зеленський вів дискусії з націоналістами. Зрозуміло, хто там сильніше. І що там станеться? І хто ними буде керувати цими націоналістами, коли вони увійдуть на ці території без забезпечення гарантій людям?", - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожЗеленський пропонує створити окрему підгрупу в ТКГ для переговорів щодо кордону

Також Путін додав, що обговорював в Парижі з главою Української держави можливе "переслідування" бойовиків ОРДЛО. Президент РФ заявив, що в Україні повинні прийняти закон про амністію.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі лідерів "нормандського формату" наполягав на відновленні контролю над Україною кордоном на Донбасі й повернеться до цього питання на наступному саміті через 4 місяці.

Довідка. Різанина в Сребрениці - один із наймасштабніших військових злочинів, вчинених в ході Боснійської війни 13-22 липня 1995 року. Боснійські серби спланували і здійснили масове вбивство близько 8000 боснійських мусульман чоловічої статі у віці від 12 до 77 років.

Різанина була здійснена в районі міста Сребрениця після його захоплення військом Республіки Сербської під командуванням генерала Ратко Младіча при співучасті воєнізованого формування "Скорпіони" під контролем Міністерства внутрішніх справ Сербії.

В кінці лютого 2007 року Міжнародний суд визнав різанину в Сребрениці геноцидом.