МЗС РФ виступило з новою заявою щодо України / mskbest.ru

У Міністерстві закордонних справ Росії відреагували на ухвалення парламентом закону про продовження дії "особливого статусу" окупованих районів Донбасу та запропоновані президентом Володимиром Зеленським зміни до Конституціі в частині децентралізації.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Російські дипломати заявляють, що в Україні після переговорів у Парижі 9 грудня спостерігається "законодавча активність". Продовження "особливого статусу" ОРДЛО вони назвали" кроком у правильному напрямку, але таким, що не вважається виконанням мінських і нормандських домовленостей. У МЗС РФ знову заявили про необхідність погоджувати аспекти "особливого статусу" з бойовиками.

Відео дня

Багато положень цього закону у РФ вважають застарілими. Зокрема, мова йде про терміни виборів, посилання на недіючий закон про мовну політику тощо. "Все це потребує корективів", - заявляють в МЗС.

Коментуючи законопроект Зеленського про децентралізацію, росіяни заявили, що в ньому йде мова про реформу адміністративно-територіального устрою.

Читайте такожУ Зеленського назвали особливий статус Севастополя однією з причин окупації Криму

"Всупереч Мінським угодам, немає ні слова про особливий статус Донбасу, який повинен бути закріплений у Конституції. Всі ці питання також потребують прояснення", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді як невідкладний проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) № 2598.

Днем раніше парламент на рік продовжив дію закону "про особливий статус Донбасу".