Фото: REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для нього пріоритетом є повернення живих людей, і якби в нього було 100 «беркутівців», він б їх обміняв навіть на одного українського розвідника.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в аеропорту «Бориспіль» після зустрічі звільнених з полону ОРДЛО в рамках обміну українських громадян.

Читайте такожЗеленський вперше прокоментував обмін екс-беркутівців

Відео дня

«Я вважаю, що наші бійці, наші військові, наші журналісти – вони всіє герої, і я впевнений, що для нас пріоритет – це повернути наших людей. Я з повагою ставлюся до всіх батьків та родичів, які втратили близьких на Майдані. Ми, на жаль, не можемо повернути тих, кого вже немає, але ми могли повернути живих, і я впевнений, що це пріоритет», - заявив він.

Зеленський відзначив, що двоє з п’яти екс-«беркутівців» перебували під домашнім арештом. «Вони не такі, як наші, не худі, не биті іншими людьми, а нормально непогано собі жили ці 5 років», - додав президент.

За його словами, екс-«беркутівці» у разі винесення вироку судом могли б отримати по «5-6 років», а в підсумку обміну Україна змогла повернути додому десятки людей.

Зеленський також заявив, що якби він мав ще 100 «беркутівців», він поміняв би їх на одного розвідника. «Якби у мене було ще 100 «беркутівців», і мені запропонували одного розвідника, одного, я б їм віддав 100 «беркутівців» і повернув би живого розвідника», - зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

В рамках обміну Україна, серед інших, передала в ОРДЛО обвинувачених у масових вбивствах на Майдані в 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка, яких напередодні суд випустив з-під варти під особисте зобов`язання.