Леонід Кучма / фото УНІАН

У Мінську перше у 2020 році засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі має відбутися 16 січня.

Як повідомила прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер у соціальній мережі Facebook, сьогодні в Києві Кучма зустрівся зі спеціальним представником діючого глави ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Хайді Грау.

Читайте такожОсобливий статус Донбасу: у Раді розповіли про підготовку законопроекту

Відео дня

Представник України привітав посла Грау зі вступом до повноважень і висловив сподівання, що її робота допоможе наблизити Україну до миру.

Також в ході розмови йшлося про перебіг імплементації Мінських угод та реалізації домовленостей лідерів країн Нормандської четвірки в Парижі. Вони обговорили порядок денний першого засідання ТКГ в 2020 році, яке має відбутися 16 січня у Мінську.

Кучма і Грау відзначили важливість взаємного звільнення утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня 2019 року.

Крім того, Кучма поінформував про недотримання режиму тиші з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО, внаслідок обстрілів є загиблі та поранені українські військові.

«Цілковите припинення вогню, виведення з території України іноземних збройних формувань та техніки, відновлення контролю над кордоном – лише з цього може розпочатися повернення миру», - наголосив Кучма.