Арахамія відкликав один зі своїх законопроектів / УНІАН

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія відкликав законопроект змін до Регламенту Верховної Ради щодо законодавчої процедури.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам.

“Я сьогодні відкликав цю версію регламенту (законопроект “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчої процедури)” з реєстраційним номером 2691 — УНІАН)”, - сказав Арахамія.

Відео дня

За його словами, раніше представник парламенту у Конституційному суді Ольга Совгиря сказала, що деякі норми законопроекту можна розглядати як обмеження прав народних депутатів, що суперечать Конституції.

Арахамія зазначив, що законопроект відкликаний з розгляду, і всім фракціям запропоновано делегувати по два представника для доопрацювання цього документа. За його словами, це необхідно для уникнення звинувачень у тому, що “монобільшість робить під себе” Регламент Верховної Ради.

Разом з тим Арахамія наполягає, що парламентський Регламент необхідно змінювати, “бо він є архаїчним”. За його словами, зокрема, треба упорядковувати питання щодо внесення народними депутатами поправок до законопроектів, оскільки, згідно з чинним положенням, розгляд будь-якого проекту закону можна затягувати шляхом внесення тисяч поправок.

Читайте такожПлівки прем’єра: Арахамія заступився за Гончарука

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 січня, проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури (№ 2691) планували включити до порядку денного та прийняття за ним рішення.

Законопроект зареєстрували депутати від «Слуги народу» на чолі з Арахамією.

Згідно з документом, пропонувалося закріпити у Регламенті ВР проведення голосувань за законопроекти по четвергах. Також автори відповідного законопроекту пропонували заборонити одному депутату блокувати підписання закону шляхом внесення проекту постанови про скасування відповідного голосування. Крім того, передбачалося встановити, що законопроекти, визначені президентом як невідкладні, включаються до порядку денного сесії ВР позачергово без голосування.