Йдеться, зокрема, про закон про загальнонаціональний референдум / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сподівається вже найближчим часом отримати перші закони з пакету про народовладдя.

Як передає кореспондент УНІАН, про це спікер повідомив в інтерв'ю на каналі "Україна 24", відповідаючи на запитання щодо підготовки цього пакету законів.

"Це непростий напрямок роботи, це достатньо такий скрупульозний. І за нього відповідає Руслан Стефанчук... Створена велика група з глибоких фахівців у цьому питанні. Я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо вже отримувати перші закони з так званого пакету про народовладдя", - зазначив спікер.

Відео дня

Читайте такожВР направила до КСУ проект закону щодо ініціювання народом законопроектів

Він нагадав, що йдеться, зокрема, про закон про загальнонаціональний референдум, місцеві референдуми та закон про відкликання народних депутатів.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді голова Верховної Ради Разумков заявив, що планується ухвалити пакет законів про референдум і народне вето.

Перший віце-спікер Руслан Стефанчук розраховував, що законопроект про народовладдя буде внесений до сесійної зали в листопаді. За його словами, в Раді зареєстровано близько 8 проектів, які стосуються народовладдя і референдуму.