Альперіна знову закували у браслет/ фото: V_Zelenskiy_official

На одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який підозрюється у справі про схеми на митниці, знову наділи електронний браслет.

Про це повідомив його адвокат Андрій Федур на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожСправа "хрещеного батька контрабанди" Альперіна: обрано запобіжні заходи всім підозрюваним

Відео дня

"Очевидно, що хтось з ОГПУ, а може і із самого, прочитав мій пост про "браслет". Пройшла доба і знову прибігли до Вадима Альперіна одягати "браслет"... Щойно одягли", - написав він.

Напередодні з Вадима Альперіна зняли електронний пристрій стеження, оскільки закінчився термін дії ухвали слідчого судді ВАКС.

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада 2019 року правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства.

Того ж дня президент Володимир Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з "хрещених батьків контрабанди в Україні" - одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

27 листопада детективи НАБУ затримали Альперіна. Бізнесмен приїхав в офіс САП на допит, але там у холі його зустріли представники НАБУ. Йому повідомили про підозру в організації корупційної схеми з розмитнення товарів, внаслідок якої державі завдано понад 77,7 млн грн збитків.

29 листопада суд обрав Альперіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн грн застави.

3 грудня після внесення застави він вийшов на свободу. На Альперіна було покладено низку обов’язків, зокрема, носити електронний браслет, не виїжджати за межі Одеси, не спілкуватися з іншими підозрюваними тощо.

24 січня суд продовжив запобіжний захід Альперіну до 23 березня.