У результаті пожежі в коледжі загинуло 16 людей / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України викладачеві Одеського коледжу економіки та командиру загону ДСНС, які загинули внаслідок пожежі в будівлі навчального закладу.

Про це свідчить указ президента № 20/2020.

Читайте такожПожежа у коледжі Одеси: суд не обрав запобіжний захід для екс-начальника одеського главку ДСНС (відео)

Так, звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно) присвоєно викладачеві вищої математики та інформаційних дисциплін Бортюк Ганні Леонідівні.

Звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно) також присвоєно Шатохіну Сергію Миколайовичу – командирові відділення державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Одеській області, прапорщику служби цивільного захисту.

Згідно із указом, обоє удостоєні звань "за героїзм і самопожертву, виявлені при рятуванні людей під час пожежі".

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

В результаті пожежі загинуло 16 людей, постраждали більш як 30 осіб. 

Правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі, завгоспу навчального закладу Тетяні Хомич та колишньому начальнику Головного управління ДСНС в Одеській області Віктору Федорчаку. Останнього підозрюють у службовій недбалості, що призвела в Одесі до ряду пожеж зі смертельними наслідками - в дитячому таборі "Вікторія", в Одеському обласному центрі психічного здоров'я, у готелі "Токіо Стар" та в коледжі.