Митрополит Епіфаній також закликав США посилювати санкційне стримування Росії \ УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній поінформував державного секретаря США Майка Помпео про утиски української церкви на тимчасово окупованих територіях.

Читайте такожПомпео запевнив, що США підтримають Україну у протидії російській агресії (фоторепортаж)

Як повідомили у прес-службі ПЦУ, у Києві під час зустрічі митрополит Епіфаній розказав держсекретарю США про становлення Православної церкви України.

Відео дня

«Особливу увагу було приділено викликам для помісної української православної церкви, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму. Росія, як де-факто відповідальна за стан на окупованих нею територіях, повинна дотримуватися міжнародних стандартів у питанні свободи релігії і віросповідання, зокрема припинити переслідування і систематичне обмеження прав духовенства і громад Православної церкви України», - сказано у повідомленні.

Митрополит Епіфаній також закликав США посилювати санкційне стримування Росії до повного припинення порушення прав людини на окупованих територіях, їхнього звільнення від окупації та відновлення територіальної цілісності України.

Під час зустрічі сторони домовились про подальшу підтримку двосторонніх контактів, особливо у сфері захисту свободи совісті та віросповідання.