Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео запевнив, що тиск на Російську Федерацію продовжиться для виконання нею положень Мінських угод, що стосуються питань безпеки.

Про це йдеться в заяві речниці Держдепартаменту США Морган Ортегус, розміщеній на сайті Держдепу за підсумками зустрічі Помпео з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком у Києві.

Читайте такожПомпео назвав Україну бастіоном між свободою і тоталітаризмом у Східній Європі

Відео дня

"Держсекретар Помпео і міністр закордонних справ Пристайко обговорили наступні кроки з просування дипломатичних зусиль для припинення конфлікту, що спровокований Росією на сході України. Держсекретар знову підтвердив, що Сполучені Штати працюватимуть з союзниками і партнерами, щоби чинити тиск на Росію з метою виконання її зобов'язань за Мінськими угодами", - йдеться в заяві.

Також Помпео та Пристайко обговорили прогрес України у реалізації реформ, які є критичними для євроатлантичної інтеграції України.

Держсекретар США наголосив на непохитній підтримці Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України.