Джемілєв виключає поставки води на окупований півострів / фото УНІАН

Перший глава Меджлісу кримськотатарського народу, уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив про те, що відновлення водопостачання анексованого Росією Криму виключено.

Читайте такожВ окупованому Криму помітили Табачника (фото)

"Абсурд. Таке взагалі не обговорюється", – сказав він ”Обозревателю”, коментуючи припущення про те, що на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з прав людини 11 лютого може бути ухвалено таке рішення.

Відео дня

"Крім того, Комітет з прав людини не уповноважений на це", – додав він як член цього Комітету.

На думку Джемілєва, теза про те, що на півострові проживають громадяни України, які перебувають в тяжкому становищі і які потребують допомоги, не може бути виправданням для відновлення водопостачання. "Людям ми обов'язково допоможемо. Щойно ми звільнимо Крим від окупації, ми їм одразу ж допоможемо", – підкреслив він.

Джемілєв сказав, що подача води в Криму не буде означати остаточну втрату півострова для України. "Але це буде аргументом для західних країн зняти санкції з Росії. Оскільки ми вчиняємо так, з якого дива вони будуть боротися за окуповані території?" – зауважив він.

Раніше окупаційна влада анексованого Росією Криму заявила, що Сімферополь забезпечений водою максимум на 100 днів. На півострові розглядають можливість введення подачі води за графіком і використання води вдруге.