Ілюстрація REUTERS

У Кремлі заявили, що заступник глави адміністрації президента Російської Федерації Дмитро Козак уже курирує "український напрям" і питання "інтеграції".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожВіце-президент Єврокомісії заявила, що на місці Путіна повернула би Крим Україні

Відео дня

"Можу констатувати, що так - Козак займається і буде займатися на своїй новій посаді українськими справами і питаннями інтеграції. Точне формулювання буде зафіксовано в розподілі обов'язків, який досі не формалізований", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи означає факт зустрічі помічника президента України Андрія Єрмака з Козаком, що саме він буде курирувати український напрям в АП РФ (УНІАН: сьогодні, 11 лютого, Єрмак очолив Офіс президента України).

На уточнююче запитання УНІАН, інтеграцією кого з ким буде займатися Козак, Пєсков відповів: "Не Росії і України. У Росії багато інтеграційних процесів крім України, в яких вона (Росія) бере участь вельми успішно".

При цьому, за словами Пєскова, прохання про відставку Владислава Суркова, який раніше в Кремлі курував "український напрям", не підписане. "Ні, не підписано. Ми про це не оголошували", - сказав Пєсков.

Він підтвердив, що саме Козак буде головним чиновником в АП РФ, який буде займатися Україною.

Як повідомляв УНІАН, Єрмак заявив, що зустрічався з Козаком, якого називають новим "куратором" бойовиків на окупованих територіях Донбасу. За словами Єрмака, він представляє Україну в "нормандському форматі", хоч і не є "ексклюзивним переговірником". При цьому він підтвердив, що російську сторону на переговорах з Україною представляє саме Козак. З ним Єрмак, зокрема, вже обговорював списки для майбутніх обмінів утримуваними особами.