Володимир Зеленський і Дональд Трамп / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський пожартував про свою телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, що стала причиною невдалої спроби імпічменту американського президента.

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, яка транслюється на сайті заходу.

«Мене часто запитують про імпічмент (Трампа – УНІАН) по всьому світу. У моєму попередньому житті, у моїй попередній професії, коли я був продюсером чи сценаристом, чи актором, я мріяв отримати «Оскар», я хотів бути дуже популярним у США. Зараз я президент, і я дуже популярний у США. Але, слухайте, я цього не хотів, такої популярності я не бажав», - сказав президент.

Відео дня

Читайте такожНе було жодних умов для візиту Зеленського в США - Помпео

Зеленський також пожартував, що із цим досвідом, якщо буде необхідність, – готовий до ще однієї телефонної розмови із Трампом.

«У нас дуже хороші стосунки із США, і я хочу подякувати усім, хто до цього доклався, – і президенту, і сенаторам, і простим американцям перш за все», - наголосив він.

Також Зеленський висловив вдячність США за надану Україні підтримку в часи війни.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року в США почалося розслідування щодо можливості імпічменту Трампа, після того, як співробітник спецслужб написав скаргу про тиск, який президент США, за його даними, чинив на Зеленського з метою нашкодити своєму можливому супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

19 грудня Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома представленими демократами статтями обвинувачення: у зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.

Звинувачення будувалися на факті заморожування військової допомоги для Україні влітку 2019 року і на свідченнях про те, що президент вимагав від Києва провести розслідування діяльності сина Байдена в Україні.

Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу було пов`язано з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення чиновникам і надавати документи, пов`язані з розслідуванням.

6 лютого 2020 року Сенат США виправдав Трампа.