Данілов прокоментував можливість спільних патрулів на кордоні з РФ / фото УНІАН

До складу спільних патрулів, які б гарантували безпеку на українсько-російському кордоні, входитимуть не бойовики, а цивільні жителі Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав на брифінгу за результатами засідання РНБО.

Читайте такожАтака російських бойовиків на Донбасі: як відреагували українські політики (відео)

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи розглядається можливість патрулювання кордону між Україною і Росією спільно з представниками окупованої території ОРДЛО.

"Треба розуміти, про що йдеться. Щоб ви розуміли, що мова йде про представників громад, які мешкають на тій території. Це не військові, це не озброєні люди. Це представники тих територіальних громад, які знаходяться на тій території", - наголосив Данілов.

"Якщо хтось вважає, що це будуть люди з автоматами з їхнього боку - то це не відповідає дійсності", - заявив секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада прагне восени провести місцеві вибори на території всієї держави, включно з тимчасово окупованими територіями Донбасу і Криму.

Також він запропонував, щоб безпеку на окупованих територіях під час підготовки до місцевих виборів гарантували спільні патрулі у складі українців, представників окупованих територій і спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

17 лютого прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Київ про спільне патрулювання українсько-російської ділянки кордону має домовлятися з "керівництвом невизнаних республік".