Дмитро Кулеба призначений міністром закордонних справ України / фото УНІАН

Новопризначений міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба окреслив п’ять пріоритетних напрямків роботи на посаді.

Читайте такожВерховна Рада затвердила новий склад Кабміну

На своїй сторінці у Facebook Кулеба висловив вдячність за довіру президенту Володимиру Зеленському і кожному народному депутату, які підтримали його призначення головою МЗС.

Відео дня

«Для мене це честь, відповідальність і можливості. Ви чули головні слова президента: курс України у зовнішній політиці залишається незмінним. Це, зокрема, означає, що ми продовжуємо рух до ЄС і НАТО», - додав він.

Також Кулеба назвав свої п’ять пріоритетів як голови МЗС. «Буквально п‘ять тез по суті від мене щодо моїх пріоритетів на посаді: 1. Мир, безпека і територіальна цілісність України; 2. Економічна дипломатія з особливим фокусом на торгівлі, залученні інвестицій в Україну та підтримці промисловості. Особливо великі можливості бачу у Південно-Східній Азії, але й інші частини світу не забуватимемо. Там, де є можливості для українського бізнесу, працюватиме і українська дипломатія. 3. Публічна дипломатія, аби світ нами захоплювався і бачив нас не лише як жертву агресії, а й привабливу країну можливостей. 4. Кожен українець є краплею в океані під назвою «Україна», невід’ємною частиною нашого народу. Дипломати робитимуть все, щоб кожен українець пишався Батьківщиною, відчував її підтримку та захист, у якому куточку світу він би не перебував. 5. Я буду активно заохочувати закордонних українців не розривати зв’язки з Батьківщиною. Аби мотивувати кожного, хто хотів би повернутися додому. Аби надихати кожного, хто готовий бути адвокатом України в країні свого проживання», - розповів Кулеба.

За його словами, у втіленні цих амбітних завдань дуже важливий діалог з парламентом. «Я завжди відкритий до спілкування з народними депутатами і впевнений, що ми будемо чути одне одного», - наголосив він.

Крім того, міністр відзначив, що найбільшою цінністю МЗС є люди, кожна професійна та енергійна людина заслуговує на гідні та комфортні умови роботи вдома і за кордоном. «Все буде Україна», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада України призначила Дмитра Кулебу на посаду міністра закордонних справ України.

Читайте такожНові члени Кабінету міністрів склали присягу

***Дмитро Кулеба народився 19 квітня 1981 у місті Суми. У 2003 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського університету ім. Шевченка за спеціальністю - міжнародне право. Кандидат юридичних наук.

З 2003-го по 2010 роки працював у системі Міністерства закордонних справ України на посадах у центральному апараті та у Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні.

З 2010 року по 2013 рік працював у секретаріаті МЗС України, опікувався питаннями іміджу України за кордоном, міжнародних організацій, відносин зі США.

Протягом січня-червня 2013 року був радником віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань.

З червня 2014 року по квітень 2016 року – посол з особливих доручень з питань стратегічних комунікацій МЗС України.

З квітня 2016 року по березень 2019 року - постійний представник України в Раді Європи.

З 29 серпня 2019 до 4 березня - віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції.