Бородянський відмовився залишатися в Кабміні / фото УНІАН

Заступниця колишнього міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського Ірина Подоляк написала заяву про звільнення.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ новому уряді є близько п’яти вакантних посад – Арахамія

Відео дня

Подоляк заявила, що прийняла запрошення Бородянського працювати у міністерстві, бо «бачила мету у формуванні глибинної суспільної взаємодії, яка базується на цінностях свободи, моральності, спільного блага та гідності».

«Дякую колегам, які працювали у цей найскладніший період мого життя пліч-о-пліч вдень і вночі без нарікань, обурень чи істерик на повне виснаження. Дякую за почуття гумору, розум, толерування моїх експресивних метафор і за щирість. Сподіваюсь, ми навчилися працювати горизонтально у цій потворній бюрократичній системі», - зазначила вона.

«Не бачу жодного резонного приводу ще півроку чи рік реорганізовувати недореорганізоване міністерство - це розмиває мету і не дає плодів, навіть скороспілих. Вважаю це стратегічною помилкою, яка відіб'ється на реальних людях», - наголосила Подоляк.

У цьому зв'язку вона продемонструвала копію заяви на ім'я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про прохання звільнити її за власним бажанням.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і його уряд. Цього ж дня парламент призначив Дениса Шмигаля новим керівником Кабміну і затвердив новий склад уряду.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський відмовляються від участі в наступному Кабінеті міністрів, оскільки виступають проти розділу міністерств, які вони очолюють.