REUTERS

Як повідомляє портал Чернігова, до ініціативи приєдналися і прості чернігівці.

"Якщо раніше з доказами підкупу з боку провладного кандидата зверталися т. зв. "сотники" - бригадири груп агітаторів, яким пропонувалося скуповувати голоси "оптом", то тепер звертаються і кінцеві виборці. Їм пропонується "правильно проголосувати" за 400 гривень. Тепер же активісти "Стоп Підкуп" допомагають чернігівцям у оформленні заяв в прокуратуру за фактами підкупу виборців", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожОПОРА наголосила на необхідності розслідування факту побиття агітаторів Корбана у 205 окрузі на Чернігівщині

Так, активісти "Стоп Підкуп" заявляють, що за тижневий період акції у них на руках виявилися докази — відео і аудіо більше кількох сотень випадків підкупу з боку провладного кандидата і більше тисячі імен причетних. За даними питаннями вже працюють прокуратура і міліція, здійснено кілька затримань, вилучені списки з "купленими" голосами.

"Суть ініціативи "Стоп Підкуп" в тому, що будь-який виборець, якому пропонують гроші за зобов'язання проголосувати за того чи іншого кандидата, може повідомити на "гарячу лінію" 0 800 509 101 про цей факт і отримати винагороду", - підкреслюється в повідомленні.

Згідно з повідомленням, розмір винагороди – від 500 до 20 000 гривень в залежності від доказової бази, готовності особисто оприлюднити ці факти і ступені. При цьому активісти "Стоп Підкуп" гарантують анонімність і юридичну підтримку всім сміливим людям, готовим покласти край такому ганебному явищу, як підкуп виборців.

Читайте такожНа довиборах у 205 окрузі йде рекордна кількість кандидатів

Як відомо, згідно статті 160 Кримінального кодексу України передбачається покарання за підкуп виборців до 7 років позбавлення волі.