pmg.ua

Відео з'явилося на офіційному каналі "YouTube" МВС України та на офіційному сайті міністерства.

На відео хлопчик розказує, що боєць "ПС" підійшов до нього (ймовірно, він був ще з кимось) і запитав, чи хочуть вони шоколаду чи печива. «Ми відмовилися. Тоді він все одно розв’язав мішок і витягнув шоколад та печиво».

В цей час, за словами хлопчика, під’їхали правоохоронці, і боєць притиснув його до себе (хлопчик показує, як його обійняли за плечі - УНІАН). «Далі він витягнув гранату і почав кричати міліціонерам, щоб вони відійшли від мене на сто метрів назад», - додав школяр.

Читайте також"Правий сектор" назвав інформацію про захоплення в заручники дитини неправдою

Як зрозуміло з відеозапису, боєць забрав хлопця із собою, і разом вони пішли у бік, протилежний до того, де були розміщені правоохоронці. «Ми йшли лісом, лісом. Там, біля «Зірки», він мене пустив. Ноги мені зв'язали, він втік, а я лишився ноги собі розв'язувати», - додав хлопчик.

За його словами, міліціонер вийшов йому на зустріч. «Я почав плакати, відбіг з міліціонером, ми йшли й присідали, бо могли вернутися ті дяді. Міліціонери мене привели і сказали, що можу не боятися - і все», - додав хлопчик.

Як повідомляється на сайті МВС, в Мукачівському районі було помічено двох озброєних чоловіків у камуфляжній формі із символікою «Правого сектору», підозрюваних у подіях, які відбулися у суботу 11 липня у м. Мукачеве.

«Працівники міліції та СБУ намагалися їх затримати, але вони схопили п'ятикласника та прикриваючись ним, втекли від правоохоронців. Після цього чоловіки відпустили дитину», - інформує прес-служба.

Читайте такожБійці ПС використали дитину як заручника під час втечі до лісу під Мукачевим - МВС

За її даними, правоохоронцями вживаються заходи щодо затримання озброєних осіб.

Довідка УНІАН. 11 липня у Мукачевому виник конфлікт зі стріляниною. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» і людьми з оточення народного депутата Михайла Ланьо. У результаті конфлікту є вбиті і поранені, кількість яких уточнюється.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації і ч. 3 ст. 258 - терористичний акт.

Декілька бійців ПС після стрілянини ховаються у лісі. СБУ закликала бійців добровільно здати зброю.

Сьогодні речник МВС Артем Шевченко повідомив, що двоє бійців “Правого сектору”, які переховуються у лісі поблизу Мукачевого, взяли в заручники 6-річну дитину, яку потім відпустили. Президент України Петро Порошенко взяв під особистий контроль ситуацію навколо захоплення заручника.

"Правий сектор" заявив, що інформація про захоплення 6-річної дитини є брехнею і частиною відкритої війни проти військово-політичного руху з метою знищення воїнів, які мають досить серйозні факти стосовно контрабандного коридору на Закарпатті.