суд судья / firestock.ru

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення оголосив суддя-доповідач Віктор Глиняний.

На засіданні сторона обвинувачення, прокурор Віталій Опанасенко просив Апеляційний суд скасувати повністю рішення Печерського районного суду Києва та винести нову ухвалу, якою застосувати стосовно Шапакіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб та визначити розмір застави у сумі 30 мільйонів гривень.

Читайте такожУ скандальних екс-прокурорів виявили вдома кокаїн

Відео дня

Своєю чергою підозрюваний Шапакін та його захисник, адвокат Павло Насадчук просили суд залишити апеляцію прокуратури без задоволення.

Як повідомляв УНІАН, генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом звільнив з органів прокуратури підозрюваних у хабарництві першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Корнійця і Шапакіна було затримано в результаті спільної спецоперації ГПУ та СБУ 5 липня.

За даними прес-центру СБУ, в затриманих вилучено близько 500 тис. доларів та коштовності. Встановлено, що вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За «допомогу» в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США.

Читайте такожПрокурорські війни за півмільйона: Шокін із заступником завели проти Сакварелідзе і його слідчих нову справу

Під час обшуків у першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ було вилучено 400 тис. доларів, а в заступника прокурора Київської області - значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів та автомат Калашникова.

Обом затриманим було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабаря) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає безальтернативне позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Печерський райсуд Києва обрав Шапакіну запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн.