ZN.UA

Про це УНІАН повідомили в Представництві ЄС в Україні.

Заступник голови Представництва Томас Фреллесен підтвердив готовність ЄС підтримувати "реорганізацію прокуратур і оптимізацію їхніх людських ресурсів".

"Відкритий, прозорий і заснований на заслугах відбір голів місцевих прокуратур та їхніх заступників є ключовим елементом цієї реформи. Її результатом стане незалежна і неупереджена служба, яка зміцнить здатність України гарантувати дотримання верховенства права і поліпшить боротьбу проти корупції", зазначив він.

Відео дня

В рамках реалізації нового Закону про державну прокуратуру, який був позитивно оцінений Венеціанською комісією, і набув чинності 15 липня 2015, вперше в історії українських прокуратур їхнє керівництво (на місцевому рівні) буде винайматися за допомогою відкритої та конкурентної процедури.

Читайте такожПорошенко обговорив з головою Венеціанської комісії конституційну реформу

Відкритий конкурс складатиметься, зокрема, з таких тестів: на професійне знання і загальні навички; також проводитимуться психометричні тести та індивідуальні інтерв’ю. Подавати свої заявки на участь у конкурсі мають право також чинні прокурори. Однак вони, у порівнянні з іншими зовнішніми кандидатами, не матимуть жодних преференцій. Задля організації процесу проведення тестів Євросоюз надасть необхідні кошти і фахову підтримку у рамках фінансованого ним проекту "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні".