Перша зустріч Порошенка з президентом Польщі відбудеться на Генасамблеї ООН / wikimedia.org

Також цього року відбудеться обмін візитами президентів Польщі та України.

Про це повідомила прес-служба президента Польщі, інформує Польське радіо.

Крім того, планується відновити роботу Консультаційного комітету глав держав.

Відео дня

Це тільки частина рішень щодо «дорожньої карти» польсько-українських відносин, яку 4 вересня у Києві обговорив міністр, спеціальний посланник президента Польщі Кшиштоф Щерський. Державний секретар Канцелярії президента Польщі провів зустрічі із Порошенком, прем’єром Арсенієм Яценюком та міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Читайте такожПорошенко запросив президента Польщі відвідати Україну

Співрозмовники обговорювали чотири сфери: безпеки і миру у Східній Європі, здійснення контролю над кордоном Європейського Союзу, роль Польщі у втіленні Угоди про асоціацію й Угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною, а також питання систематичного і послідовного історичного і національного діалогу між двома країнами.

Нагадаємо, що засідання Генеральної асамблеї ООН відбудеться в кінці вересня. Участь у ній візьмуть лідери США, Франції, Китаю. Слід сказати, що участь Путіна в засіданні буде першим за десять років.

На асамблеї розглянуть ряд питань. серед яких можливість створення трибуналу по справі падіня малазійського "Боїнга" в Донецькій області та обмеження права вето Росії в Раді Безпеки ООН.