REUTERS

Про це глава уряду сказав сьогодні на засіданні Верховної Ради, яка має ухвалити пакет законодавства, необхідний для виконання Плану щодо лібералізації візового режиму з ЄС, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Читайте такожЯценюк: без антикорупційного прокурора не буде траншу МВФ

Зокрема, Яценюк зазначив, що зараз у Європейському Союзі «доволі складна ситуація з міграцією». «Російська військова операція в Сирії і сотні тисяч мігрантів, які хлинули до Європейського Союзу, не додають політичної впевненості, що всі політичні сили в Європейському Союзі будуть одностайно виступати за запровадження безвізового режиму для України», - сказав прем’єр.

Відео дня

Саме тому, наголосив він, спільне завдання парламенту, уряду і президента України – виконати всі технічні критерії щодо забезпечення впровадження безвізового режиму з ЄС. «Наше спільне завдання – ухвалити всі закони, завершити всі технічні процедури і не дати жодного шансу звинуватити Україну в тому, що ми не виконали ту чи іншу технічну процедуру чи той чи інший критерій, який є передумовою для запровадження безвізового режиму», - підкреслив глава уряду.

Яценюк звернувся до народних депутатів ухвалити необхідний пакет законодавства «і дати можливість громадянам України відчути себе дійсно частиною Європейського Союзу і великої об'єднаної Європи».