Администрация Президента / Фото УНИАН

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, повідомляє Громадське.

За його словами, вчорашній конфлікт не повинен виходити у публічну площину, адже це «особиста справа цих політиків». На запитання про можливе виключення Авакова, Саакашвілі та Яценюка зі складу Національної ради реформ, заступник глави АП відповів, що таке рішення має приймати Президент України.

Читайте такожЯресько закликала політиків не вносити розкол в урядову команду

Відео дня

Також Шимків відмовився коментувати, чи були увімкнені відеокамери на момент конфлікту.

Як повідомляв УНІАН, міністр внутрішніх справ Аваков посварився на Раді реформ з головою Одеської облдержадміністрації Саакашвілі, плеснувши йому водою в обличчя.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Аваков написав: «Щойно на Раді реформ пан Саакашвілі у відповідь на моє запитання до нього - чому він по ОПЗ (Одеський припортовий завод - УНІАН) спілкувався з російським олігархом з Уралхіма... і як це пов'язано з процесом приватизації ОПЗ?.. - втратив над собою контроль».

 «Одеський губернатор зірвався в істерику і почав кричати на мене: "Ніхто не має права так розмовляти з Михайлом Саакашвілі... ти корумпований міністр.., а я чесна людина ..."- перейшов до прямих образ», - пише Аваков. При цьому додав: «Я утримався від того, щоб його вдарити - хлюпнув йому в обличчя водою».

Натомість Саакашвілі у Facebook написав, що вимагає від прес-служби Адміністрації президента України оприлюднити повний відеозапис інциденту, який він називає «негідною і провокаційною поведінкою прем’єр-міністра і міністра внутрішніх справ», що відбувся під час Ради реформ.

 «Відеозапис вівся з трьох камер, і український народ має повне право бачити і знати, хто ним керує. Я відповідаю за кожне моє слово вимовлене там. Настав час, щоб суб’єкти, які довели країну до ручки, відповідали за свої слова і дії», – написав Саакашвілі.