смм обсе наблюдатели / Facebook.com/oscesmmu

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України у зв'язку з рішенням Постійної ради ОБСЄ щодо продовження мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк».

«Такі дії Російської Федерації свідчать про її намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, бойовиків, підтримки терористичної діяльності на території України», - зазначається у повідомленні.

Читайте такожНапади на спостерігачів ОБСЄ свідчать про погіршення безпеки на Донбасі - прес-секретар Кучми

Відео дня

В МЗС нагадали, що 21 січня Постійна рада ОБСЄ на 1086-у засіданні схвалила рішення щодо продовження до 30 квітня 2016 року мандату Місії спостерігачів на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк».

«Делегація України закликала Російську Федерацію до неухильного виконання Мінських домовленостей та наголосила, що виконання Росією положень п.4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над українсько-російським державним кордоном, а також створення зони безпеки уздовж нього, є критично важливим для де-ескалації ситуації на Донбасі», - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві.

Читайте такожХуг заявляє про незадовільне виконання сторонами Мінських угод

Як повідомляв УНІАН, 21 січня місія України при ОБСЄ заявила, що Російська Федерація вчергове заблокувала розширення мандату Спостережної місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на усі прикордонні пункти українсько-російського кордону на Донбасі.

Росія вже неодноразово блокувала розширення мандату місії ОБСЄ на усі прикордонні пункти пропуску, які межують з територією РФ з боку окупованої частини Донбасу.