фото: УНІАН

Відповідну заяву очільник НАБУ зробив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Ця новина з'явилася раніше, ніж ми потрапили на зустріч до Державного департаменту. Тому це трохи схоже на провокацію", − заявив директор Антикорупційного бюро.

За його словами, на зустрічі обговорювався статус створення нових органів - Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відео дня

Читайте такожКасько про рівень корупції: Прокурори живуть, як в останній день, після Євромайдану нічого не змінилося

За словами Ситника, фігура генпрокурора має опосередковане відношення до діяльності антикорупційних органів. "Останньою інстанцією у справах, які розслідуються детективами НАБУ, є антикорупційний прокурор, який абсолютно незалежний ", − зазначив Ситник.

На уточнююче запитання, чи не згадувалося ім'я Шокіна на зустрічі в Держдепі, Ситник відповів: "Так, як новина викладена, такої інформації не було на зустрічі".

Читайте такожШокіну дозволили розвалити справу "діамантових" прокурорів - журналіст

Як повідомляв УНІАН, за данними ЗМІ, Державний департамент США розглядає можливу відставку генерального прокурора Віктора Шокіна як одне з важливих свідчень результативної боротьби з корупцією в Україні. Зокрема, зовнішньополітичне відомство США дало владі України чітко зрозуміти, що прив'язує надання кредитних гарантій у розмірі 1 мільярд доларів до відставки Шокіна.