Депутат Київради, член фракції „Блок Віталія Кличка” Анатолій КОВАЛЕНКО заявляє, що не дивлячись на запевнення секретаря міськради Олеся ДОВГОГО про докладання ним „першочергових зусиль” щодо подолання заполітизованості, у міськраду повернулися політичні інтриги й підкилимні домовленості.

Про це йдеться у переданому УНІАН прес-службою А.КОВАЛЕНКА коментарі депутата щодо засідання сесії Київради 1 липня.

Представник Блоку Кличка зазначає, що на згаданому засіданні провладна більшість фактично “протягнула” потрібний склад Постійних депутатських комісій міської ради і Регламент Київради VI скликання.

Відео дня

„Чергове засідання Київської міської Ради VI скликання змушує, на жаль, констатувати його цілком негативний результат. Негативний для киян і для Києва: іще, принаймні, два роки нам доведеться жити в умовах диктатури грошей над інтересами столичної громади, в умовах переваги чиїхось власних амбіцій над намаганням виконати передвиборні обіцянки, в умовах торгівлі посадами, землею, преференціями в обмін на лояльність до чинної міської влади та провладної депутатської більшості”, - йдеться у коментарі А.КОВАЛЕНКА.

За його словами, результати сесії, яка відбулася 1 липня, показали, що «нова-стара київська влада ґрунтовно готується до завершення масштабного земельно-бюджетно-майнового перерозподілу на свою користь ресурсів міста». На думку депутата, про це свідчить персональний склад затверджених Постійних комісій Київради.

«Представники владної більшості отримали контроль над ключовими комісіями: земельною, містобудівною, бюджетною та екологічною. Опозиційні ж фракції, де-факто, позбавлені загальноприйнятих для цивілізованих країн контрольних функцій, що можуть здійснюватись шляхом належного і достатнього для ухвалення рішень представництва у тих постійних комісіях, які визначають стратегічні шляхи розвитку міста», - підкреслив А.КОВАЛЕНКО.

Водночас, він висловив переконання, що головним контролером влади мають бути виборці, які не дозволять Київраді знищувати на догоду інвесторам-забудовникам зелені насадження міста, «дерибанити» майно столичної громади, використовувати міський бюджет для власного піару і збагачення.

Довідка УНІАН. А.КОВАЛЕНКО у Київраді попереднього скликання представляв Блок Литвина і очолював Постійну комісію Київради з питань екологічної політики, яка була відома низкою своїх критичних заяв та незгод щодо дій представників промерської більшості стосовно зеленого господарства столиці. У теперішній Київраді А.КОВАЛЕНКО затверджений членом постійної комісії Київради з питань культури та туризму. Депутат пройшов до міської ради на дострокових виборах у столиці 25 травня за списком Блоку Віталія Кличка. Фракція цього блоку єдина в Київраді, яка не отримала головування в жодній з постійних комісій міськради. Фракція давно заявила про свою опозиційність до діючої влади і відразу після виборів сказала, що має намір контролювати дії провладної команди.