Москаль хоче звільнитися через відсутність боротьби центральної влади з контрабандою / Фото УНІАН

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Москаля.

У ній він, зокрема, визнав, що "програв" у боротьбі з "тютюновою мафією" на Закарпатті.

"З огляду на це, я не бачу сенсу свого подальшого перебування на посаді голови Закарпатської ОДА. Тому прошу Вас скористатися своїм конституційним правом, передбаченим ст. 118 Конституції України, і направити подання президенту України про моє звільнення із займаної посади", - сказано в заяві.

Відео дня

Читайте такожМоскаль закликав не допустити призначення заступником начальника Закарпатської митниці чиновника часів Януковича

На думку голови ОДА, зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка призвела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачеві.

"І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в окремому регіоні за умов, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки – намагаються відновити тіньові схеми, – неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами у суспільстві", - підкреслив він.

На думку Москаля, зараз "Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам, і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон".

Читайте такожМоскаль розпорядився зняти з вивісок закарпатських відділень "Сбербанку" слово "Росія"

"Коли починалася боротьба з контрабандою, про такий розвиток подій мене попереджали. На жаль, ці попередження починають збуватися", - заявив він.

Нагадаємо, Москаль був призначений головою Закарпатської ОДА 15 липня 2015 року після скандальної стрілянини в Мукачеві.

До цього він з серпня 2014 року, а до того ще у 2005-2006 роках займав посаду голови Луганської ОДА.

Окрім того, Москаль займав посаду Закарпатської ОДА і у 2001-2002 роках.

Читайте такожМоскаль пропонує збільшити термін перебування в Україні авто на номерах сусідніх країн до року

1