Адвокат Геннадія КЕРНЕСА Марина СТАМАТІНА заявила про те, що співробітниками Міністерства внутрішніх справ України готується арешт секретаря Харківської міськради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в заяві М.САМАТІНОЇ, розміщеній на офіційному веб-сайті Харківської міськради.

«У засобах масової інформації приділяється велика увага кількості кримінальних справ, до яким МВС України намагається безпосередньо прив`язати секретаря Харківської міської ради Геннадія КЕРНЕСА. Мені відомо, що співробітниками Міністерства внутрішніх справ готується арешт Геннадія КЕРНЕСА найближчим часом, і що таку вказівку вони одержали від своїх керівників», - заявила М.СТАМАТІНА.

Відео дня

За її словами, «підтвердження цьому – інформація прес-центру МВС України, розміщена на офіційному сайті МВС України, в якій прямо вказується, що КЕРНЕС підозрюється в здійсненні злочинних дій».

«При цьому слідчий КОЛЕСНІК, у провадженні якого знаходяться ці справи, на запитання, чи є Геннадій КЕРНЕС підозрюваним – категорично це спростовує і висловлює здивування щодо інформації, розміщеної на сайті МВС України. Проте, - повідомляється в заяві адвоката, - важко спростувати той факт, що інформацію прес-центр одержує від МВС, яке, у свою чергу, є керівництвом для слідчого КОЛЕСНІКА».

М.СТАМАТІНА впевнена, що «ніяких підстав для арешту Геннадія КЕРНЕСА немає, і МВС просто готує громадську думку перед своїми незаконними діями».

«Крім того, - заявила адвокат, - відомо, що співробітниками міліції готуються масові обшуки за місцем роботи і за місцем проживання Геннадія КЕРНЕСА. Зі слів Геннадія КЕРНЕСА мені відомо, що ніяких заборонених або обмежених в обігу предметів: наркотиків, зброї, боєприпасів, прекурсорів тощо він не має і не зберігає. Я про це заявляю, щоб у охочих не виникло спокуси підкинути йому щось з метою створити привід для кримінального переслідування».

Як повідомляв УНІАН, справа стосовно Г.КЕРНЕСА була порушена прокуратурою за ч. I статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) у зв`язку зі скаргою депутата Харківської міськради Андрія РУДЕНКА, який заявив, що Г.КЕРНЕС у приміщенні міськради вдарив його ногою.

З 23 липня прокуратурою було застосовано запобіжний захід стосовно Г.КЕРНЕСА у вигляді невиїзду його з України до завершення досудового розслідування справи. Прокурор Харкова Євген ПОПОВИЧ повідомив УНІАН, що він тимчасово припинив своє рішення про заборону виїзду у зв`язку з клопотанням самого Г.КЕРНЕСА, який 25 числа звернувся з проханням дозволити йому до 31 липня з`їздити до Москви на лікування.