Адвокат Кернеса заявила про незручність транспортування Кернеса до Полтави, де відбувається судовий процес / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, у ході сьогоднішнього засідання адвокат Кернеса Лідія Ізовітова заявила про погіршення стану здоров'я її підзахисного через постійні поїздки до Полтави.

Вона зазначила, що її підзахисний переніс три складні операції і йому протипоказані регулярні навантаження, що виникають під час транспортування, які з урахуванням пошкодження спинного мозку, можуть призвести до необхідності проведення чергових операцій.

Вона також зазначила, що будівля Київського районного суду Полтави не пристосована для проведення гігієнічних процедур для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Відео дня

У ході засідання суд допитав свідків - співробітників ресторану "МакДональдс", з якого, за словами потерпілих, 25 січня 2014 року викрали активістів Майдану.

Читайте такожЗасідання суду у справі Кернеса знову не відбулося через його лікування

Після допиту суддя Андрій Антонов заявив, що ще необхідно допитати 27 свідків. Наступне засідання він призначив на 24 жовтня.

Як повідомляв УНІАН. Міський голова Харкова Геннадій Кернес і двоє його охоронців (Віталій Блінніков і Євген Смицький) підозрюються у викраденні і побитті учасників Евромайдана 25 січня 2014 року.

2 березня 2015 року Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Читайте такожГПУ завітала з обшуками до Кернеса і Добкіна

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд України ухвалив рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова до Київського райсуду Полтави.

28 квітня 2014 р. невідомий вчинив замах на життя Кернеса, поранивши його з вогнепальної зброї в спину під час пробіжки. Наразі він пересувається на інвалідному візку.

Судові розгляди у справі Кернеса кілька разів відкладалися через його неявку. Останній раз, 29 серпня, суд у Полтаві не відбувся, оскільки, за словами адвокатів, Кернес перебував на операції в Ізраїлі.