REUTERS

Записи були продемонстровані під час оприлюднення звіту Спільної слідчої групи (Joint Investigation Team, JIT), який голландський прокурор Фред Вестербеке представив сім'ям жертв рейсу MH17.

Так, судячи з них, було кілька дзвінків. Під час першого координатори домовлялися про необхідність доставки "Бука".

- Навіть не знаю, як сьогодні мої б*ять протримаються, чи ні. Тому що там їх почнуть зараз "градами" рівняти. І залишимося взагалі без розвідбату і без... Розумієш, це взагалі пипец.

- Аааай. б*ять...

- "Гради" то добре, зараз, б*ять, сушки завдадуть удар зранку. Якщо встигну вранці отримати Бук і відправити туди, це буде добре. Якщо не встигну, то, значить, вважай, що жо*а. Я сам туди збираюся...

Під час наступної розмови Бук вже був доставлений в Донецьк.

- А куди нам цю красуню вантажити, Миколайович?

- Яку? Цю?

- Так, так, що я привіз. Я вже в Донецьку.

- Цю про що я думаю, так? "М" яка?

- Так, Бук.

- А вона на цьому, на тягачі?

Під час наступної розмови невідомі координували кінцеву точку маршруту Бука.

- Так, Олег

- Так, альо. Чуєш, це саме, а це виходить за Сніжним блокпост останній перед Степанівкою - наліво. Правильно я зорієнтував?

- Біля Степанівки повинен йти направо через поле, йти на цей на*уй... Сніжне, так б*ть йо*ане.

- Ну так.

- От іди на Снігове. А там далі ... зорієнтую.

- Зрозумів.

Також була продемонстрована розмова, що відбувся 18 липня вранці 2014, на наступний день після катастрофи. З неї зрозуміло, що Бук повернувся на територію Російської Федерації.

- Вони довели до перехрестя машину, залишили. Пацани пішли далі самі.

- Так.

- Все, машина пішла туди, куди треба. І дійшла нормально, все. Там просто почалися незрозумілі дзвінки від десяти чоловік.

- Від яких десяти?

- Ну, на його номер почали дзвонити різні люди представлятися з... То один, то другий, то третій, четвертий. То він каже, я вже заї*ався. Потім, каже, сам Стрєлков почав дзвонити. Представився. І він узяв вимкнув телефон. І пі*дець б*ять. І ми не знаємо, де машина взагалі.

- Машина в Росії.