Вороненков місяць тому переїхав до України / kprf.ru

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів про те, як у Кремлі в цілому ставляться до переїзду Вороненкова в Україну, а також до його заяв та інтерв'ю, сказав: «Це не питання Кремля взагалі, це не наше питання».

Читайте такожУ Росії оголосили в розшук екс-депутата Держдуми Вороненкова, який прийняв українське громадянство - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, Вороненков кілька місяців тому переїхав в Україну разом із дружиною, також екс-депутатом нижньої палати російського парламенту Марією Максаковою. Вороненков вже отримав громадянство України.

Відео дня

Слідчий комітет РФ пред'явив йому заочне обвинувачення і оголосив у федеральний розшук. Вороненкову заочно інкримінують організацію особливо великого шахрайства - рейдерське захоплення у 2011 році будівлі в центрі Москви. Кримінальну справу стосовно Вороненкова було порушено в жовтні 2011 року. Незабаром він заочно може бути заарештований і оголошений в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Проте в Інтерполі можуть вважати таке переслідування політично мотивованим.

В опублікованому 14 лютого інтерв'ю одному з українських ЗМІ Вороненков порівняв Росію з нацистською Німеччиною і назвав помилкою окупацію Криму.