Марк Тонер / REUTERS

Про це заявив виконуючий обов’язки речника Державного департаменту США Марк Тонер на брифінгу у Вашингтоні.

Говорячи про зустріч секретаря Держдепартаменту Рекса Тіллерсона з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, Тонер сказав, що темами спілкування були внутрішні питання України, але також стурбованість США щодо виконання Мінських угод.

Читайте такожПорошенко говорив, що Україна потребує тисячу протитанкових ракетних комплексів - сенатор США

Відео дня

Водночас він додав, що головні дипломати обох країн провели добру зустріч.

"Вони говорили про зусилля у проведенні реформ, які реалізовує український уряд. І, безсумнівно, секретар Тіллерсон знову підтвердив рішучу прихильність США до України і нашу налаштованість домагатися того, щоб усі сторони виконали їхні Мінські зобов'язання, і, в тому числі, Росія", - зазначив Тонер.

"Я можу сказати, дійсно, що стосується збереження чинності санкцій до того часу, доки Росія повністю не виконає (зобов'язань) як щодо східної України, але також і щодо Криму, є правдою", - наголосив виконуючий обов’язки речника Держдепартаменту.

Як повідомляв УНІАН, 7 березня Клімкін у Вашингтоні провів зустріч з Тіллерсоном.

Після зустрічі Клімкін заявив, що вони обговорили шляхи, яким чином можна змусити РФ виконувати Мінські угоди. Також, за словами Клімкіна, Тіллерсон запевнив, що США послідовно підтримуватимуть Україну у боротьбі з агресією Росії.