Блокада ОРДЛО: кому выгодно продавать уголь /

Національна поліція забезпечить виконання рішення Ради національної безпеки та оборони щодо припинення переміщення вантажів через лінію розмежування у зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте такожАваков пояснив, які вантажі можна перевозити до ОРДЛО

Про це сьогодні повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, інформує Департамент комунікації відомства.

Відео дня

«Щойно РНБО доручила зупинити переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі. Нацполіція забезпечить виконання цього рішення», – запевнив Князєв.

Своєю чергою директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко в ефірі телеканалу «112 Україна» також наголосив, що поліція та Нацгвардія мають достатньо сил і засобів для виконання рішення РНБО щодо тимчасового припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Він також нагадав, що наразі в зоні проведення АТО поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії несуть посилений режим служби.

Як повідомляв УНІАН, РНБО на засіданні 15 березня ухвалила рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування у зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств, вартість яких оцінюється в 2 млрд дол.

Після засідання секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що на виконання рішення Ради нацбезпеки та оборони буде перекрито всі автомобільні та залізничні шляхи, які ведуть до лінії розмежування в зоні АТО.

Крім того, РНБО доручила МВС, Нацполіції, Національній гвардії та СБУ вжити додаткових заходів з посилення громадської безпеки та протидії диверсійним і терористичним проявам.