Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України, заявивши, що Україна пориває з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стає частиною єдиного європейського цивілізаційного простору. Про це йдеться у зверненні президента України, розміщеному на сайті глави держави.

За його словами, після набуття рішенням чинності зникнуть черги в посольства та візові центри. «Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників», - додав президент.

«Безвіз» – це набагато більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору», - заявив він.

«Безвіз» – це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, безповоротності курсу на інтеграцію до Європи. Це – і визнання позитивних зрушень на шляху реформ: план візової лібералізації містив майже півтораста пунктів, які забезпечили реальні зміни в багатьох сферах життя», - зауважив глава держави.

Читайте такожБезвіз для України підпишуть 17 травня - Порошенко

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 травня, Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні у Брюсселі без обговорення в рамках засідання непрофільної Ради ЄС - з питань сільського господарства та рибальства. Як відомо, коли проти рішення не виступає жодна держава-член ЄС, для пришвидшення процедури воно може бути винесено для схвалення на непрофільну Раду ЄС.