Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ має намір захищати пастора Посольства Божого Сандея АДЕЛАДЖУ, оскільки «це людина, яка несе Україні свободу».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив сьогодні в інтерв`ю журналістам на прохання прокоментувати звинувачення на адресу пастора.

«Релігія – це обряди й заробляння грошей, віра в Бога», - зазначив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Відео дня

Він підкреслив, що хоча є православним, за нього моляться всі православні церкви всіх парафій, а крім того, за нього молиться і С.АДЕЛАДЖА. Мер Києва сказав, що сьогодні не спав уночі й відчував ці молитви.

Крім того, за його словами, церкви моляться за те, щоб в Україні відбулася демократія, щоб нікого не переслідували. Щодо церкви «Посольство Боже» Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ зазначив, що через неї пройшли близько 7 млн. осіб і всі вони вдячні С.АДЕЛАДЖІ, «що мають сьогодні можливість жити в світі духовному, чистому, відвертому, разом із Богом».

«До тих пір, поки я дихатиму, я захищатиму всіх – чорношкірих, японців, китайців, кого завгодно, всіх, хто несе в Україну мир і спокій», - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, Головне слідче управління МВС України в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної проти керівництва компанії «Кінгз Кепітал», висунуло звинувачення С.АДЕЛАДЖІ.

Громадянин Нігерії С.АДЕЛАДЖА, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах.

14 березня слідчі вдруге обрали для С.АДЕЛАДЖІ запобіжний захід – підписку про невиїзд.