Дональд Трамп і Володимир Путін / REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп на зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним не пропонував альтернативного Мінському процесу плану з врегулювання ситуації в Україні.

Як повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ РФ, про це очільник російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров заявив за підсумками зустрічі лідерів двох країн, що відбулася на полях саміту «Великої двадцятки» в Гамбурзі.

«Я не пригадую, щоб президент США Дональд Трамп пропонував якийсь інший план», - зазначив Лавров.

Відео дня

«Сьогоднішня ранкова тривала бесіда з державним секретарем США Рексом Тіллерсона також не виявила якихось відходів від Мінських домовленостей", - додав він.

Читайте такожПутін заявив, що обговорив з Трампом ситуацію в Україні

"Як і вчора у Парижі, під час розмови з міністром закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріану було констатовано, що є інтерес і націленість на те, щоб прискорити просування шляхом, який викладено в Мінських домовленостях", - підкреслив очільник МЗС Росії.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня Тіллерсон припустив, що Україна і Росія можуть знайти шляхи врегулювання ситуації навколо Донбасу за допомогою укладення нової домовленості, яка може відрізнятися від Мінських угод.