Марі Йованович прокоментувала боротьбу з корупцією в Україні / Фото rus.azatutyun.am

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович наголошує, що Україна повинна боротися з корупцією, аби зменшити важелі впливу Російської Федерації на країну. Про це вона сказала під час зустрічі зі студентами Літньої школи журналістики, яку організовує газета «День».

Читайте такожПорошенко призначив новим головою Держприкордонслужби Петра Цигикала (відео)

Дипломата попросили прокоментувати твердження, що корупція - це рак, страшніший за російську агресію на сході України.

Відео дня

"Думаю, що питання корупції та стан, у якому перебуває система правосуддя, система судів, є двома найбільш важливими питаннями для українського суспільства, які пов’язані між собою", - заявила Йованович.

Хоча посол наголошує, що важливо досягти прогресу саме у боротьбі з корупцією, вона також визнає, що Україна вже зробила великий прогрес в останні три роки у цій сфері. "Були створені НАБУ та САП, система державних закупівель ProZorro. Вони не є ідеальними зараз, але вони прозорі, вони електронні і вони зменшують корупційну складову. Отже, є багато прикладів того, що було створено протягом останніх років. Але я думаю, що важливо продовжувати роботу заради майбутнього цієї країни. Добре, що є прогрес, але ми очікуємо на ще більше", - сказала Йованович.

Також вона наголосила, що Україна має виграти війну на Донбасі. "Війна на Донбасі надзвичайно важлива, і це війна, яку Україна має виграти. Це навіть не питання, оскільки йдеться про територіальну цілісність та суверенітет", - сказала посол.

"Але, як відомо, існує боротьба з корупцією, яка є не менш важливою складовою, оскільки мова про майбутнє України і про те, в якій Україні ви будете жити. Якщо не буде більшої прозорості, то країна й надалі буде під впливом Росії, оскільки існують способи потягнути непрозорі важелі. Щоб Україна була справді незалежною країною західного зразка, я вважаю, що насправді надзвичайно важливо, щоб український уряд і системи були прозорими", - переконана Йованович.