Окупанти засудили Чийгоза до 8 років колонії / фото УНІАН

Міністр юстиції України Павло Петренко порушить питання засудження заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в Раді Європи.

Про це повідомив у Twitter постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

«Вирок окупантів Чийгозу і питання українських політв'язнів в Росії та Криму буде одним із центральних під час зустрічей Павла Петренка в Раді Європи», - заявив дипломат.

Відео дня

Як уточнили УНІАН джерела у Мін'юсті, Петренко сьогодні перебуватиме у Страсбурзі. У нього заплановано одноденний візит.

Читайте такожПорошенко відреагував на судилище над Чийгозом в окупованому Криму: "черговий вирок Росії"

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня підконтрольний Кремлю так званий «верховний суд Криму» засудив Чийгоза до 8 років колонії.

Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії «Русское единство». Окупаційна влада Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

«Справу Чийгоза» російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо - стосовно заступника голови Меджлісу кримських татар Чийгоза і окремо стосовно інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.