Обох добровольців затримали сьогодні / фото УНІАН

Народний депутат Єгор Соболєв заявив, що двох затриманих колишніх добровольців АТО Анатолія Виногродського та Леоніда Литвиненка везуть до Маріуполя. Про це Соболєв написав у Facebook.

«Обох захоплених наших добровольців везуть до Маріуполя. І другого командира "Донбасу" Анатолія Виногродского (позивний "Гал"), якого взяли у Києві; і командира роти добровольчого батальйону ОУН Леоніда Литвиненка (позивний "Бек"), якого захопили у Новоград-Волинському», - зазначив депутат.

За його словами, «обом інкримінують якийсь напад у Кіровоградській області, але везуть перевіреним маршрутом - до слідчого донецької поліції Артема Подвига. Він сьогодні домігся арешту закритим судом у Маріуполі Олександра Новікова, ветерана "Донбасу" з позивним "Хаммєр"».

Відео дня

Читайте такожУ Києві пікетували будівлю МВС з вимогою звільнити трьох затриманих екс-добровольців АТО

Соболєв заявив, що всі троє колишніх бійця добровольчих батальйонів організовували акцію протесту біля Верховної Ради, що розпочалась 17 жовтня.

«І "Хаммєр", і "Гал", і "Бек" були серед організаторів табору Рух "Визволення" на Грушевського, куди ми вийшли з вимогою ухвалення антикорупційних законів», - зауважив депутат.

«Завтра о 19:00 ми оголошуємо загальний збір усіх, хто проти перетворення нашої країни до "ДНР"», - додав Соболєв.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 листопада, в організації «Рух «Визволення» заявили про викрадення другого командира батальйону «Донбас», представника «Штабу блокади торгівлі з окупантами» Виногродського в Києві і добровольця ОУН Литвиненка в Новоград-Волинському Житомирської області.

Пізніше на сторінці МВС у Facebook повідомили, що у Києві та на Житомирщині поліція затримала двох колишніх добровольців АТО, які підозрюються у розбійному нападі.

«Одного з колишніх керівників батальйону «Донбас» та його поплічника затримали за напад на охоронця одного з ПСП (приватне сільгосппідприємство – УНІАН) на Кіровоградщині. Подія сталася у липні цього року», - йдеться у повідомленні.

Крім того, сьогодні у Нацполіції повідомили, що суд у Маріуполі постановив заарештувати на 60 діб чоловіка, який підозрюється у викраденні у 2014 році бійця батальйону «Донбас» та інших кримінальних правопорушеннях. Підозрюваний був затриманий 24 листопада у Солом’янському районі Києва.

За даними активістів, йдеться про ветерана батальйону "Донбас" Олександра Новікова з позивним "Хаммєр".