REUTERS

Введення миротворчих сил ООН на Донбас від Росії не залежить. Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю російському виданню "Комерсант". При цьому він зазначив, що "якби це залежало від нас, то вони вже давно б там з'явилися".

Читайте такожЛавров поскаржився, що рівень русофобії на Заході вищий, ніж за часів холодної війни За його словами, введенню миротворчої місії "заважає тільки одне - ніхто не хоче починати конкретно обговорювати пропозиції Росії щодо цієї місії.

Він зазначив, що поправок до російських пропозицій щодо миротворчої місії ніхто не пропонував, а Росія хоче поправок. "Я розмовляв з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, з нашими французькими, німецькими колегами. Вони кажуть, що це дуже правильний і хороший крок, але потрібно щось ще", - зазначив він. - Добре, давайте сядемо, ви нам скажіть, що і як, ми подивимося, наскільки це відповідає цілям реалізації мінських домовленостей". "Нам відповідають, що треба подумати, як ще щось зробити. Але «пара йде у свисток», ніхто з нами не сідає і не починає обговорювати", - зазначив російський міністр.

Відео дня

Лавров зазначив, що в Мінських домовленостях прямо сказано, що все, що потрібно робити, "має бути предметом узгодження між Києвом і так званими окремими районами Донецької та Луганської областей". "Не можна просто взяти і викинути політичну частину мінських домовленостей. Обіцянка, що вони потім будуть виконані, коли військова оонівська адміністрація візьме під контроль усю цю територію, сумнівна. Якщо автори цієї ідеї вмовлять Донецьк і Луганськ - заради Бога, будь ласка", - сказав Лавров.