Міністр закордонних справ України Костянтин ГРИЩЕНКО назвав галузі, в яких Україна не обійдеться без співпраці з Росією.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це він заявив українським журналістам.

“Без цього розвиток країни по-справжньому не може бути забезпечений як у короткостроковій (йдеться просто про кричущі проблеми), так і в середньо- і довгостроковій перспективі також, тому що для реалізації серйозних проектів, таких як, скажімо, в галузі ядерної енергетики, авіабудування, транспорті, в сільському господарстві, без Росії ми не обійдемося”, - сказав міністр.

Відео дня

К.ГРИЩЕНКО зазначив також, що ЄС залишається пріоритетом України. Разом з тим він наголосив на тому, що найбільш нагальним і важливим завданням на сьогодні є відновлення партнерських і дружніх відносин з Російською Федерацією.

Як повідомляв УНІАН, К.ГРИЩЕНКО перебуває у Бельгії 27-28 березня для участі у щорічному Брюссельському форумі, організованому Німецьким фондом Маршалла (США). 27 березня український міністр виступив з промовою на тематичному ланчі в рамках форуму на тему ”Україна за нового керівництва” та провів ряд двосторонніх зустрічей.