У Європейській народній партії обурені зростанням в Україні тиску з боку влади на опозицію.

Про це заявив Генеральний секретар ЄНП Антоніо Лопес-ІСТУРІС вчора у телефонній розмові з лідером партії "Батьківщина" Юлією ТИМОШЕНКО.

"Ми обурені зростанням політично-вмотивованого тиску з боку влади на опозицію та Вас особисто, як її лідера. Це є неприпустимим», - наголосив генсек Європейської народної партії, повідомляється на сайті Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Він підкреслив, що “такі дії влади, на жаль, тільки віддаляють Україну від ЄС”.

“У цій складній ситуації ми повністю підтримуємо Вас”, - запевнив А.ЛОПЕС-ІСТУРІС лідера “Батьківщини”.

“Переслідування політичних опонентів суперечить усім європейським нормам та принципам", - підкреслив він.

Також генеральний секретар ЄНП запросив Ю.ТИМОШЕНКО у січні 2011 року відвідати Брюссель (Бельгія). "Ми запрошуємо Вас відвідати Брюссель у січні для зустрічі з провідними європейськими політиками та для координації спільних дій щодо підтримки демократії в Україні", - сказав А.ЛОПЕС-ІСТУРІС.

У свою чергу Ю.ТИМОШЕНКО подякувала Європейській народній партії за солідарність та підтримку демократії в Україні.

Вона наголосила, що європейський вибір залишається головним пріоритетом для її політичної сили та більшості громадян України.

Як повідомлялося, Європейська народна партія (ЄНП) є найбільш впливовою політичною силою на європейському континенті. ЄНП об‘єднує 73 партії із 39 країн Європи, в тому числі партії канцлера Німеччини Ангели МЕРКЕЛЬ, Президента Франції Ніколя САРКОЗІ, прем‘єр-міністра Польщі Дональда ТУСКА та інші партії-партнери.